Nogomet
0

Beckham bi ponovo u Premier ligu

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Svjestan da mu treba što više utakmica u nogama da bi ostao u formi i kombinacijama koje pravi selektor Fabio Capello, te da vjerovatno neće imati klupskih obaveza u LA Galaxyju do aprila, David Beckham traži način da se vrati u Premier ligu, pišu britanske novine.

Iako je bivši kapiten engleske nogometne reprezentacije u januaru trenirao sa Arsenalom, to nije bilo dovoljno da ga Capello u februaru izabare za prijateljsku utakmicu protiv Švicarske.

Beckhamov klub LA Galaxy, na drugoj strani, suočava se sa eliminacijom iz play-offa, tako da bi pauza za ovog igrača mogla početi već za dvije sedmice. Pored dva meča na turneji u Novom Zelandu i Australiji u decembru, David bi mogao ne igrati sve do narednog aprila.

Upravo zbog toga, 33-godišnji nogometaš pregovara sa Arsenom Wengerom oko ponovnog treniranja sa Arsenalom pred meč protiv Njemačke u Berlinu 19. novembra. Beckham je, piše Telegraph, također zainteresovan da se pridruži ovom klubu u Premier ligi, te traži dopuštenje LA Galaxyja.

Ovaj nogometni znalac pokazuje da ne planira opraštanje od reprezentacije. Ako zaigra u narednom susretu, bit će to njegov 108. nastup za Englesku, čime će sustići slavnog Bobbyja Moorea.

"U sadašnjem timu Engleske imamo igrače koji su mešu najboljima u Evropi, pa čak i u svijetu," kaže on.