|

Beckenbauer za bolji imidž nogometa

Beckenbauer za bolji imidž nogometa
0
F
FENA
22.2.2012. u 18:30
0
komentara
0

dijeljenja
Beckenbauer za bolji imidž nogometa Franz Beckenbauer (Foto: AFP)
Legenda njemačkog nogometa Franz Beckenbauer rekao je da bi igrači poslije utakmice trebalo da se rukuju na sredini terena prije nego što krenu ka svlačionicama.
Stručni panel FIFA-e, čiji je Beckenbauer član, želi da popravi imidž igre, a rukovanje nogometaša doprinijelo bi tom cilju.

"Bila bi to bolja slika ako bi igarči zajedno napustili teren bez odbijanja da čestitaju jedni drugima", rekao je Beckenbauer.

Ponašanje igrača prije i posle meča dobilo je na pažnji javnosti kada je igrač Liverpoola Luis Suarez odbio da se rukuje s igračem Manchester Uniteda Patricom Evrom.

Suarez je suspendovan osam mečeva zbog vrijeđanja na rasnoj osnovi Evre tokom meču između dva kluba prošle jeseni. Pred početak utakmice istih rivala 11. februara Suarez nije želio da pruži ruku igraču Uniteda, što je pokrenulo polemike u javnosti.

Legendarni Nijemac rekao je da takve scene jednostavno moraju prestati. Da bi se to postiglo Beckenbauer je ocijenio da FIFA treba da podsjeti igrače i trenere na fair play pravila, a potom ih upozori i na posljedice ako se ona ne poštuju, javile su agencije.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.