Nogomet
4

Beckenbauer: Povlačim svaku svoju riječ o Buffonu, on je i dalje vrhunska klasa

Totalsport
Franz Beckenbauer (Foto: AFP)
Franz Beckenbauer (Foto: AFP)
Veliku buru je prošle sedmice izazvala izjava legendarnog Franza Beckenbauera kako je golman Juventusa Gianluigi Buffon u prvoj utakmici protiv Bayerna izgledao kao penzioner.

Bavarski nogometaši su u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka svladali Torineze s 2-0, a netom nakon početnog sudijskog zvižduka je David Alaba opalio iz velike daljine. Lopta se odbila od jednog igrača gostiju i završila u Buffonovoj mreži.

"Kako se to postavio? Izgledao je kao penzioner. Ne želim ga uzrujavati, ali trebao je zaustaviti taj udarac", kazao je nakon utakmice počasni predsjednik Bayerna, koji je pak nakon uzvrata u potpunosti promijenio priču.

"Povlačim svaku svoju riječ vezanu za Buffona. Kada gledate utakmicu putem televizije možda vam se neke stvari čine laganima, no zapravo nisu. Ostajem pri stavu da je trebao bolje reagirati, no nikako da je penzioner. To je trebala biti šala, ali je ostala neshvaćena", rekao je "Kaiser Franz", te nastavio;

"Nažalost ne mogu izbrisati ono što sam rekao. No, iako Buffon više nije dječak, on je i dalje vrhunska vratarska klasa i skidam mu kapu", zaključio je Beckenbauer nakon ulaska Bayerna u polufinale i još jedne 2-0 pobjede protiv Juventusa, ovog puta u Torinu.

Buffon je izjavu Nijemca shvatio kao šalu, te ju u tom stilu i prokomentirao;

"Moj je otac bio daleko kritičniji i oštriji na jeziku."