Nogomet
27

Baždarević testirao potencijalne reprezentativce: U remiju golove postigli Redžić i Veselinović

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Na Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici danas je odigrana testna utakmica između Sivog i Rozog tima kojeg su sačinjavali nogometaši iz BH Telecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine koje je selektor Baždarević pozvao na testiranje za "A" selekciju BiH.

Strijelac prvog gola već u 5. minuti susreta bio je Redžić (Borac) koji je donio vodstvo za rozi tim, dok je u 15. minuti za Sivi tim poravnao Veselinović (Sloboda) na asistenciju Čolića.

Utakmica se igrala u dva poluvremena po 25 minuta, a nakon utakmice na cijelom terenu, izabranici koji su se našli na spisku Baždarevića igru su nastavili na jednoj polovini terena.

Za sivi tim su igrali: Kenan Pirić, Benjamin Čolić, Srđan Stanić, Daniel Graovac, Adnan Kovačević, Samir Radovac, Miroslav Stevanović, Zvonimir Kožulj, Mladen Veselinović, Filip Arežina i Dino Beširović.

Za rozi tim su igrali: Antonio Soldo, Kerim Memija, Stefan Barić, Samir Memišević, Aleksandar Kosorić, Adnan Zahirović, Ajdin Redžić, Tomislav Tomić, Mahir Karić, Amer Ordagić i Elvis Sarić. Golman Vedran Kjoserski bio je rezerva.