Bivši igrač
225

Baždarević posjetio igrače Željezničara tokom treninga na Grbavici

Piše: D. B.
Foto: Armin Herić/fkzeljeznicar.ba
Nogometaši Željezničara su obavili redovni trening u sklopu priprema za narednu utakmicu, a danas su imali i jednog poznatog gosta.

Plavi se vrijedno pripremaju za utakmicu 24. kola Premijer lige BiH koju igraju u subotu u Mostaru protiv aktuelnog prvaka Zrinjskog. Današnji trening su obavili na pomoćnom terenu stadiona Grbavica, a njihov rad je pratio Mehmed Baždarević.

Nekadašnji nogometaš Željezničara i bivši selektor nogometne reprezentacije BiH je danas boravio u Dolini ćupova, gdje je obavio snimanje s francuskom snimateljskom ekipom.

U međuvremenu je počeo trening Plavih pa je popularni Meša odlučio ostati i pogledati šta rade izabranici trenera Admira Adžema.

Pedesetsedmogodišnji bh. nogometni stručnjak je igrao za Željezničar od 1978. do 1987. godine, nakon čega je nastupao za Sochaux, Nimes i Etolle Carouge. Nosio je dres reprezentacije bivše Jugoslavije, a nastupio je i za reprezentaciju BiH. Kao trener je vodio istres, Etolle du Sahel, Al-Wakrah, Grenoble, Sochaux, MC Alger, a bio je i selektor nogometne reprezentacije BiH od 2014. do 2017. godine.

Baždarević je trenutno bez trenerskog angažmana.