Kvalifikacije za SP
203

Baždarević odabrao Zmajeve za okršaj s Grčkom, povratak Medunjanina i Bešića

Piše: D. B.
Mehmed Baždarević (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Mehmed Baždarević (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Selektor nogometne A reprezentacije BiH danas je na konferenciji za medije objavio spisak nogometaša pozvanih za utakmicu protiv Grčke, koju naš najjači državni tim igra 9. juna na Bilinom Polju u Zenici u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Na Baždarevićevom spisku se nalazi 28 igrača.

Meša je pozvao trojicu golmana, a to su Asmir Begović (Chelsea), Ibrahim Šehić (Qarabag) i Kenan Pirić (Zrinjski).

Kada je riječ o defanzivcima, poziv su dobili Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Ognjen Vranješ (AEK), Edin Cocalić (Mechelen), Toni Šunjić (Palermo), Ervin Zukanović (Atalanta), Dario Đumić (NEC Nijmegen), Samir Memišević (Groningen) i Daniel Pavlović (Sampdoria). Sead Kolašinac (Schalke) je suspendovan zbog kartona.

Vezni red je dobio izuzetno važno pojačanje povratkom oporavljenog Muhameda Bešića (Everton), poziv je ponovo dobio i Haris Medunjanin (Philadelphia Union), a tu su još Senad Lulić (Lazio), Miralem Pjanić (Juventus), Sanjin Prcić (Rennes), Mato Jajalo (Palermo), Gojko Cimirot (PAOK), Rade Krunić (Empoli), Edin Višća (Basaksehir), Avdija Vršajević (Osmanlispor), Danijel Milićević (Gent) te Miroslav Stevanović (Željezničar).

Meša je odabrao pet napadača, a to su Vedad Ibišević (Hertha), Riad Bajić (Konyaspor), Armin Hodžić (Dinamo Zagreb), Kenan Kodro (Osasuna) i Edin Džeko (Roma).

Na rezervnom spisku su trojica veznjaka, Tomislav Tomić (Zrinjski), Haris Duljević (Sarajevo) i Dino Beširević (Radnik Bijeljina).

Zmajevi se nakon pet odigranih utakmica u glupi H nalaze na trećem mjestu s 10 bodova uz tri pobjede, remi i poraz. Druga je Grčka s 11 bodova, dok je lider Belgija s 13 bodova.