Selektorov optimizam
2

Baždarević očekuje podršku navijača: Vjerujem u pobjedu na Grbavici

Piše: K. H.
Foto: Harun Muminović/Klix.ba
Foto: Harun Muminović/Klix.ba
Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević, objavio je spisak za predstojeće utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine protiv Belgije i Estonije.

Nakon što je saopćio spisak igrača koji će konkurisati za mečeve protiv Belgije i Estonije, Baždarević je odgovarao na pitanja novinara, a za početak je objasnio zbog čega je pozvao Salihovića.

"Svi ste vidjeli da se vratio u zemlju gdje je napravio sve u svojoj karijeri, igrao je dobro i odlučili smo i mislimo da nam treba igrač koji je u prošlosti bio s nama u ovakvim utakmicama. Mislim da njegovo prisustvo kao čovjeka i fudbalera može pomoći reprezentaciji u ovim utakmicama koje dolaze, a vi svi dobro znate koliko su teške", kazao je Baždarević.

Nakon toga, objasnio je razlog zbog kojeg Riad Bajić nije dobio poziv.

"Riad Bajić je bio na širem spisku i odlučili smo, između njega i Kenana Kodre, da prednost pružimo Kenanu zbog različitosti u odnosu na ostale napadače koje imamo. Riad je imao prelazak u jedan veliki klub i mi njega još uvijek pratimo", rekao je selektor.

Za kraj, rekao je kako će meč protiv Belgije biti poseban zbog povratka na Grbavicu, a onda istakao kako očekuje veliku podršku navijača te da će njegovi igrači pokušati pružiti partiju kakvu odavno nisu.

"Mislim da svi znamo kakav protivnik nam dolazi na Grbavicu. Međutim, mi vjerujemo da možemo ostvariti pobjedu. Grbavica, Sarajevo, povratak reprezentacije, sigurno je da puno znači. U toj utakmici očekujemo puno od vas i svih onih koji će doći na utakmicu da nam pomognu, a na nama je da odigramo jednu utakmicu koju nismo dugo odigrali, svi zajedno. Ja očekujem stvarno puno od svih nas".

Meč protiv Belgije igra se na stadionu Grbavica 7. oktobra.