Vidljivo razočarenje
91

Baždarević na konferenciji za novinare: Morali smo biti ubjedljiviji u pripremanju akcija

Piše: E. M.
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Nakon što su Zmajevi remizirali u večerašnjoj utakmici protiv selekcije Grčke, selektor Mehmed Baždarević na konferenciji za novinare koja je održana nakon utakmice je izjavio kako zbog mnogo stvari nisu zadovoljni, ali da želja i borbenost nisu izostali.

Selektor je kazao kako su Grci dobili ono po što su došli te da je bilo izuzetno teško igrati protiv reprezentacije koja nije igrala fudbal.

"Sigurno je da su došli po ono što su osvojili na kraju. Bilo je jako teško igrati protiv reprezentacije koja ne igra fudbal. Naš početak nije bio dovoljno ubjedljiv i agresivan i dobili smo batine prvih 35 minuta. Što se tiče borbenosti, želje i htjenja sam zadovoljan, ali nezadovoljni zbog povreda, rezultata i suđenja", izjavio je selektor te dodao:

"Rekao bih da je bilo protiv jedne male zemlje, ali smo morali biti ubjedljiviji u spremanju naših akcija da budemo tečniji. Trebali smo otvoriti igru ranije jednim golom, ali zadovoljiti ćemo se jednim bodom i idemo dalje."

Selektor je dodao kako je trećom izmjenom Kodre, Bešića postavio ondje gdje je trebao biti.

"Bešić je mogao biti i jedno i drugo. Htjeli smo njegovu agresivnost i htjeli smo ga staviti na svoju poziciju. Zamjena je trebala biti urađena ranije, druga je bila planirana, ali povreda Šunjića je promijenila sve", dodao je Baždarević.

Novinare je interesovalo zbog čega je Jajalo bio u prvih 11 u večerašnjoj utakmici, na što je selektor kazao kako je pitanje glupo.

"Zbog igre u Grčkoj i klubu je zaslužio da bude u klubu, jer Bešić nije spreman i jer smo imali povrijeđene igrače. Mislim da ima drugih pitanja koje biste trebali postaviti večeras", pojasnio je selektor.

Provokacije Grka koštale su naše reprezentacije kako tokom tako i nakon utakmice. Selektor je dodao kako su znali šta ih čeka.

"Mislim da je to bio ključni problem i prije i tokom utakmice i po njenom završetkue. Mi smo znali šta nas čeka, imali smo mnogo problema sa važnim igračima koji su bili solucije. Znate da je Pjanić igrao sa 60 posto svojih kapaciteta, znali smo šta nas čeka, ali nismo izdržali njihov fudbalski bezobrazluk. Morali smo biti jači i čvršći", kazao je Baždarević.

Selektor je mišljenja da nada za drugo mjesto još uvijek postoji.

"Imaju još četiri utakmice, ali mislim da vidimo šansu da Grčka izgubi bodove protiv Belgije. Na nama je da se koncentrišemo na nas, ali mislim da sa četiri pobjede možemo osvojiti drugo mjesto", zaključio je Baždarević te za kraj dodao da niko nije podcijenio Grčku.