Selektor BiH
424

Baždarević: Možemo biti zadovoljni igrom, ali smo protivniku olako dali šanse za pogotke

Piše: E. B.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević je bio razočaran nakon poraza od Belgije (3:4) na Grbavici.

"Velika je tuga jer smo u momentima kad se utakmica lomila morali imati više snage i strpljenja. Možemo biti zadovoljni prikazanom igrom i borbenošću, ali smo protivniku olako dali šanse za pogotke. Napravili smo mnogo defanzivnih grešaka na utakmici. Kolektivno smo nastojali odgovoriti Belgijancima, bilo je individualnih grešaka koje su neshvatljive za internacionalni nivo. Ima igrača koji nisu u takmičarskom ritmu i sigurno je velika šteta što nije bilo onih igrača koji su nam mogli pomoći večeras", rekao je selektor nakon meča, te je još jednom istakao kako smo poklonili pogotke protivniku.

"Čvrsto sam ubijeđen da su naši defanzivci mogli bolje odigrati. Bez dobrih defanzivnih igrača nema dobre igre", rekao je Baždarević.

Selektoru naše reprezentacije poraz je teško pao.

"Od prvog dana moja velika želja odlazak na veliko takmičenje, ali u isto vrijeme da uvodimo mlade igrače. Živio sam za odlazak na Svjetsko prvenstvo, jedan korak nam je falio da to i ostvarimo", izjavio je Baždarević.