Nogomet
21

Baždarević: Igrat ćemo opreznije na otvaranju meča

Piše: E. B.
Mehmed Baždarević (Foto: Klix.ba)
Mehmed Baždarević (Foto: Klix.ba)
Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević izjavio je pred početak druge utakmice baraža za Euro 2016. kako naša selekcija neće po svaku cijenu jurišati od prve minute na gol Irske.

"Igrat ćemo opreznije na otvaranju meča i vidjet ćemo kako će se meč odvijati. Stavili smo u početni sastav nekoliko svježih igrača, iako je i dalje jedna od opcija uvođenje Ibiševića.

Najvažnije je da budemo dobro organizovani i da nam ne naprave probleme na otvaranju meča, a poslije ćemo vidjeti kako će se stvari odvijati", kaže Baždarević koji očekuje ofanzivniju Irsku u odnosu na meč u Zenici.

"Oni će pokušati da naprave pritisak na početku susreta i da nam pokušaju dati gol. Spremili smo se za to i malo defanzivnije ćemo odigrati na početku. Moramo čuvati loptu, ne smijemo je brzo gubiti i siguran sam da, ako vide da mi imamo odgovor za njihove napade, oni će stati nazad i igrati defanzivno kao u prvom meču".

Baždarević je morao napraviti prinudne izmjene zbog povreda Mujdže i Šunjića.

"Sigurno da nismo imali velike sreće sa povredama, ali će ovi momci na terenu dati sve od sebe. Ako odigraju kako znaju, siguran sam da možemo otići na Euro u Francusku", poručio je Baždarević na kraju.