Posljedni pozdrav
872

Baždarević i Bjeković kroz suze o Osimu: Hvala Sarajevu što te stvorilo i BiH što te imala

H. H.
Mehmed Baždarević (Foto: I. L./Klix.ba)
Mehmed Baždarević (Foto: I. L./Klix.ba)
U sarajevskom Narodnom pozorištu održana je komemoracija Ivici Osimu na kojoj su bile prisutne brojne poznate ličnosti, a posebno emotivni u svojim govorima bili su Mehmed Baždarević i Nenad Bjeković.

Prisutnima su se obratili legende Željezničara Enver Hadžiabdić i Mehmed Baždarević, bivši kapiten Sarajeva Faruk Hadžibegić, legenda Partizana Nenad Bjeković, tehnički direktor reprezentacije Japana Yasuharu Sorimachi, predsjednik NS BiH Vico Zeljković, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, legendarni hrvatski kapiten Zvonimir Boban...

"Imam veliku tremu, jer je riječ o čovjeku s kojim sam živio 40 godina. On je obilježio naše živote, karijere, svog Želju, ovaj grad i sve sredine u kojima je radio. Bio je veliki trener, otac i učitelj. Znao je da pravi dobre nogometaše i ljude, vizionar ispred svog vremena. Nogometu je bio odan i vjeran, volio je nogomet i ljude. Hvala ti u ime svih nas. Nedostajaćeš nam i počivaj u miru", kazao je kroz suze Baždarević.

Mehmed Baždarević (Foto: FK Željezničar)
Mehmed Baždarević (Foto: FK Željezničar)

"Obišao si svijet i gdje god da si bio i radio, ostavio si ogroman trag svojom karizom, znanjem i energijom. Hvala Sarajevu što te stvorilo, hvala BiH što te imala. Svojim dijelima i rezultatima ušao si u red besmrtnika", rekao je drhtavim glasom Bjeković.

Sahrana Ivice Osima će biti obavljena u 14 sati na Gradskom groblju Bare u Sarajevu.