Nogomet
162

Baždarević: Džeko i Đurić su radili mnogo jedan za drugog, mogu igrati i u budućnosti zajedno

Piše: E. M.
Mehmed Baždarević (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Mehmed Baždarević (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je na Bilinom Polju rezultatom 2:0 pobijedila selekciju Kipra, a selektor Mehmed Baždarević na konferenciji za novinare je istakao kako su igrači učinili sve za pobjedu.

"Ovo je zaslužena i lijepa pobjeda. Igrači su zaslužili sve čestitke zbog igre, ponašanja i naroda koji je došao da ih bodri. Učinili su sve da ih pobijedimo i da nastavimo u ovim kvalifikacijama još bolje", izjavio je Baždarević na početku konferencije.

Selektor je istakao kako je zadovoljan igrom Džeke i Đurića u napadu te da su obojica koristili jedan drugom.

"Ovo može biti solucija i za budućnost, obojica su radili mnogo jedan za drugog. Mislim da možemo računati na ovu igru", dodao je Baždarević.

Večerašnje izmjene selektora Baždarevića Sušića i Hajrovića izgledale su dobro na terenu, a njihov prvi dodir sa loptom obećavao je dobar nastavak igre. Baždarević je kazao kako su izmjene došle u pravom trenutku, ali da je sreća ipak zbog cijele ekipe.

"Od prvog dana kako sam selektor želim da imamo ekipu i da na svakog igrača možemo računati. Svaki igrač mora dati od sebe ono što od njega tražimo. Kada sve ispadne dobro, svi kažete bravo na izmjenama. Najdraže mi je ipak zbog ekipe jer je ovo teška utakmica i nije bilo lako", zaključio je Baždarević.