Nogomet
35

Baždarević: Belgija je favorit, ali moramo pokazati da nismo daleko

Piše: D. B.
Na današnjoj konferenciji za medije selektor seniorske nogometne reprezentacije BiH Mehmed Baždarević objavio je spisak reprezentativaca koji će biti u konkurenciji za utakmice protiv Belgije i Andore u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj te je govorio o očekivanjima od ovog susreta.

Popularni Meša neće moći računati na Cocalića, Zukanovića i Cimirota koji su povrijeđeni. Također, neki igrači uopće ne igraju u svojim klubovima.

"Izostanak bilo kojeg planiranog igrača stvara određene probleme, no, to nije prvi put da se događa nama. Zato smo napravili duži spisak. nedolazak Cocalića, Zukanovića i Cimirota je hendikep, ali pozvani igrači će dati sve od sebe. Što se tiče činjenice da neki ne igraju u klubovima, mi imamo povjerenja. Napravit ćemo dobru kompoziciju i rezultat", izjavio je Baždarević.

Istakao je da će protiv Belgije biti teško, ali da vjeruje u dobar rezultat.

"Belgija je jedna od najboljih selekcija, ali moramo pokazati ono što smo pokazivali ranije. Imamo plan i koncepciju, pa idemo po dobar rezultat, pobjedu ili neriješen rezultat kroz dobru igru. Nadam se da ćemo Belgiji napraviti probleme. Oni su favoriti, a mi moramo pokazati da nismo daleko", rekao je selektor Zmajeva.

Mario Vrančić je jedan od novih igrača na spisku.

"Vrančića smo gledali i pratili njegove igre. On i ostali novi igrači nisu pozvani da popune broj, nego da ravnopravno konkurišu za sastav. Na novim igračima je da dokažu da nismo pogriješili,

Zmajevi s Belgijom igraju 3. septembra u Briselu, a s Andorom u Zenici tri dana kasnije.