{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Baždarević: Austrija nije veliki favorit, i mi imamo dobru reprezentaciju

Piše: J. H./Klix.ba
30.3.2015. u 19:29
88
74
Baždarević: Austrija nije veliki favorit, i mi imamo dobru reprezentaciju
88
Baždarević: Austrija nije veliki favorit, i mi imamo dobru reprezentaciju
Foto: J. H./Klix.ba
Selektor nogometne reprezentacije BiH Mehmed Baždarević i reprezentativac Anel Hadžić održali su press konferenciju na stadionu Ernst Happel uoči sutrašnjeg prijateljskog susreta protiv Austrije.
Baždarević je na početku press konferencije kazao da je utakmica veoma važna iako je prijateljska te dodao da će sutra na stadion Ernst Happel istrčati dvije prijateljske zemlje.

"Utakmice je važna i učinit ćemo sve da igramo što bolje. Znamo da protiv sebe imamo ekipu koja u kontinuitetu igra dobro i bit će to sasvim drugi protivnik u odnosu na Andoru", kazao je Baždarević.

Reprezentativac Anel Hadžić je kazao da je ekipa spremna i da je atmosfera među Zmajevima odlična.

"Zdravi smo svi što je najvažnije", kazao je Hadžić.

Lulić i Salihović vjerovatno neće igratiHadžić, koji je inače rođeni Austrijanac, kaže da mu je ova zemlja dala mogućnost da bude gdje je sada.

"Ova utakmica je važna za mene i sretan sam zbog nje", dodao je on.

Selektor Baždarević je kazao da u sutrašnjem susretu postoji mogućnost da neće igrati Senad Lulić i Sejad Salihović."Ne smijemo da rizikujemo sa njima dvojicom", kazao je popularni Meša.

O reprezentaciji Austrije"Radi se o dobroj ekipi koja je duže vremena na okupu. Igraju dobar nogomet, ali ne mislim da su oni veliki favoriti jer i mi imamo dobru reprezentaciju. Na nama je da pokažemo da imamo argumente da im odgovorimo", kazao je Baždarević.

Na naše pitanje da li će sutra igrati u napadačkoj formaciji, selektor je kazao da uvijek razmišlja napadački, ali da je u isto vrijeme sposobna u defanzivi."Možda ćemo malo promijeniti u organizaciji da vidimo može li ekipa igrati u drugoj formaciji. Zadržat ćemo ideju napadačkog nogometa, ali da se možemo i braniti", kazao je selektor.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: