Bundesliga
0

Bayernu samo bod protiv Borussije M

Totalsport
Detalj sa utakmice (Foto: AFP)
Detalj sa utakmice (Foto: AFP)
Bayern i Borussia Mönhengladbach odigrali su 1-1 pred 71.000 gledatelja na Allianz-Areni u 17. kolu Bundeslige, zadnjem prije zimske pauze.

Igrač Bayerna Xherdan Shaqiri je u 59. minuti poentirao za konačnih 1-1. Iskoristio je veliku grešku Jantschkea i njegovo loše dodavanje, presjekao loptu, te dao gol niskim prizemnim udarcem, iskosa s lijeve strane, lijevom nogom u bliži ugao gostujućeg golmana.

Ekipa iz Mönhengladbacha povela je u 21. minuti iz kontroverznog kaznenog udarca kojeg je sigurno realizirao Marx. Sudac je dosudio jedanaesterac zbog Boatengovog igranja rukom nakon ubacivanja s lijeve strane, iako je vidljivo da je Boateng odmicao ruku, baš da ga ne bi pogodila u ruku.

Vodeći Bayern sada ima 42 boda, 12 više od prvog pratitelja Bayera iz Leverkusena. Borussia Mönhengladbach je šesta s 25 bodova.

Zanimljivo je da je prošle sezone Borussia Mönhengladbach osvojila maksimalnih šest bodova u prvenstvenim mečevima s Bayernom, jer je slavila 1-0 u Münchenu i 3-1 pred svojim navijačima. Ovoga puta su Bavarci osvojili barem jedan bod, iako su očekivali sva tri… 

Bundesliga, 17. kolo:

Bayern – Borussia Mönhengladbach 1-1 (Shaqiri 59 / Marx 21 – 11 m)

Tabela: Bayern München 42, Bayer Leverkusen 30, Borussia Dortmund 27, Eintracht Frankfurt 27, Schalke 25, Borussia Mönchengladbach 25...