Bundesliga
5

Bayernu nova pobjeda i rekord, novi krah Wolfsburga

Totalsport
Slavlje nogometaša Bayerna (Foto: AFP)
Slavlje nogometaša Bayerna (Foto: AFP)
Nogometaši Bayerna u sedmom su kolu Bundeslige došli i do sedme pobjede. Na svojoj su Allianz Areni svladali Hoffenheim s 2-0, a oba je pogotka postigao Franck Ribery.

Sa sedam pobjeda u isto toliko uvodnih kola današnja je generacija bavarskog kluba izjednačila rekord koji zajednički drže ekipe Bayerna (sezona 1995/96), Kaiserslauterna (2001/02) i Mainza (2010/11). Hoffenheimovim nogometašima posljednjih dana nije lako budući da se njihov saigrač Boris Vukčević bori za život nakon saobraćajne nesreće. U Münchenu su igrali hrabro i solidno se držali, ali ipak nisu mogli ugroziti pobjedu Bavaraca.

U 19. minuti je Thomas Müller pronašao Riberyja koji je udarcem s lijeve strane kaznenog prostora spretno iskoristio priliku. Već u drugoj minuti nastavka je Mario Mandžukić s desne strane nabacio u šesnaesterac prema Toniju Kroosu koji se spetljao, ali je ipak uspio gurnuti loptu Riberyju, a ovaj je pogodio za, pokazalo se, konačnih 2-0. Francuz je šesti put u Bundesligi bio dvostruki strijelac.

Nakon lošeg starta HSV se budi, a u subotu je došao do treće pobjede u posljednja četiri kola. Ekipa Thorstena Finka je kao gost nadigrala Greuther Fürth s 1-0, a jedini je strijelac u 17. minuti bio Heung Min Son.

Wolfsburg je u 1. kolu slavio kod Stuttgarta, a otada ide samo nizbrdo. Uz dva remija, skupio je i četiri poraza, a treći u nizu je stigao ove subote u Gelsenkirchenu. Schalke je s uvjerljivih 3-0 bio bolji od “vukova” i svoga bivšeg trenera Felixa Magatha. Premijerni pogodak u dresu Schalkea postigao je Ibrahim Afellay, a strijelci su bili i Jefferson Farfan i Roman Neustädter.

Mainza je ostvario treću pobjedu u četiri zadnja kola. S 1-0 je bio bolji od Fortune Düsseldorf, a strijelac je u 85. minuti bio Makedonac Nikolče Noveski.

Bundesliga, 7. kolo:

Bayern - Hoffenheim 2-0 (Ribery 19, 47) Freiburg - Nürnberg 3-0 (Makiadi 36, Caligiuri 90+2 - 11m, Terrazzino 90+3) Greuter Fürth - HSV 0-1 (Son 17) Mainz - Fortuna D. 1-0 (Noveski 85) Schalke - Wolfsburg 3-0 (Farfan 33, Afellay 46, Neustädter 58)   Tabela: Bayern 21, Eintracht 16, Schalke 14, Borussia Dortmund 11, Hannover 10...