Bundesliga
0

Bayernov Izvršni odbor štiti Riberyja od Beckenbauera

Totalsport
Foto: AFP/DDP/File
Foto: AFP/DDP/File
U nedjelju je Franz Beckenbauer, formalni predsjednik minhenskog Bayerna, osuo paljbu po francuskom nogometašu Bavaraca Francku Riberyju. Izvršni odbor kluba stao je na stranu igrača.

Beckenbauer je izjavio da je “Riberyja baš briga za Bayern”, te da je “u München samo došao iskoristiti klub kako bi sebi nabio cijenu”.

"Zašto netko pristaje potpisati četverogodišnji ugovor ako želi ostati samo tri godine?", pitao se Kaiser Franz podsjećajući na mogućnost da se Ribery pozove na FIFA-in članak 17, koji igraču u 28. godini života dopušta raskid ugovora ukoliko je odradio u klubu tri sezone.

Dan kasnije javili su se iz Izvršnog odbora kluba, kojim predsjedava Karl-Heinz Rummenigge, operativni dakle istinski predsjednik njemačkoga nogometnog giganta.

"Naš se igrač Franck Ribery ponaša profesionalno, korektno i ozbiljno. Mi u klubu nikad nismo stekli dojam da iskorištava Bayern za samopromociju. Uvijek je davao za klub koliko je god mogao. Također, nikad se nije pozivao na FIFA-in famozni članak 17", sapćili su iz Izvršnog odbora uz poruku Beckenbaueru:

"Bili bismo vrlo sretni da Franz Beckenbauer, kao utjecajni član Izvršnog odbora FIFA-e, poradi na tome da se sporni članak, vrlo opasan za profesionalni nogomet, ukine.”