Još je u ranoj fazi
89

Bayernov insajder otkrio veliku vijest: Bavarski gigant krenuo po Demirovića

D. P.
Demirović igra u životnoj formi (Foto: EPA-EFE)
Demirović igra u životnoj formi (Foto: EPA-EFE)
Nakon fantastične sezone, koja još uvijek nije gotova, bosanskohercegovački reprezentativac Ermedin Demirović mogao bi birati velikana u kojem će nastaviti karijeru, a najnovije ime na listi je Bayern Minhen.

Kako prenosi jedan od najbolje upućenih novinara u situaciju u Bayernu Florian Plettenberg, bavarski velikan raspitao se u Augsburgu o detaljima ugovora Ermedina Demirovića s klubom.

To je prvi korak kojeg je Bayern preduzeo i još uvijek nije ništa konkretno obavio na tržištu, ali ukoliko Bavarci krenu po njega, to bi sve trebalo biti gotovo za nekioliko sati od otvaranja pregovora.

Očekuje se da Demirović napusti Augsburg tokom ljeta jer je, uz dužno poštovanje, svojim igrama nadmašio trenutni renome kluba.

Kako prenosi Plettenberg, u Bayernu su informisani da je Demirović procijenjen na oko 20 miliona eura, uključujući i bonuse.

Tome u prilog ide i izjava direktora Augsburga Marinka Jurendića, inače stručnjaka iz Gradačca, koji je otkrio da u klubu ne postoji igrač koji nije na prodaju u slučaju dobre ponude, uključujući i kapitena Demirovića.

Naš sjajni napadač već ranije se spominjao kao potencijalno pojačanje Borussije Dortmund, ali ništa nije riješeno i uključenje Bayerna moglo bi pokvariti posao Dortmundu.

Demirović je ove sezone postigao 14 golova i dodao čak osam asistencija te je na samom vrhu liste najkorisnijih igrača Bundeslige.