Glavna meta
845

Bayern zainteresovan da dovede Edina Džeku u zimskom prijelaznom roku

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Njemački bundesligaš Bayern namjerava u zimskom prijelaznom roku pronaći zamjenu za često povrijeđenog i nezadovoljnog Roberta Lewandowskog, a glavna meta bit će im kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko, javlja francusko izdanje sportskog kanala beIN Sportsa.

Za našeg napadača ističu da je ekstremno uspješan u dresu Rome, gdje je u prošloj sezoni u 37 utakmica postigao 29 golova, a da se ove već sedam puta upisao u listu strijelaca.

Džeko ima ugovor s Vučicom do 2020. godine, a eventualni prelazak u Bayern bio bi njegov povratak u Bundesligu, budući da je između 2007. i 2011. nastupao za Wolfsburg.

Povreda Lewandowskog, koji će propustiti večerašnji duel s Celticom u Ligi prvaka, i duže odsustvo Thomasa Mullera natjeralo je čelnike Bayerna da razmišljaju o novoj opciji u napadu.

Međutim, Džeko nije jedini kojeg se povezuje s Bayernom, a kao glavni protukandidat spominje se Stefan Kiessling.

Upravo su napadač Bayera iz Leverkusena i aktuelni trener Bayerna Jupp Heynckes zajedno sarađivali u Leverkusenu u periodu od 2009. do 2011. godine.

Također, Kiessling ima prednost jer bi mogao nastupati za Bayern i u Ligi prvaka zato što je Džeko već upisao minutažu u elitnom evropskom takmičenju za Romu.