Sve je spremno
20

Bayern već dogovorio veliko pojačanje za 2023. godinu, pitanje je samo na koji način će doći

K. H.
Konrad Laimer
Konrad Laimer
Vezni nogometaš Konrad Laimer izvjesno će postati novi nogometaš Bayerna, a u ovaj klub će bi mogao doći već početkom 2023. godine, javljaju njemački mediji.

Bayern i Laimer su, kako se navodi, već dogovorili gotovo sve lične uslove, a iako još uvijek ništa nije potpisano, usmeni dogovor je spreman i namjera obje strane je da dođe do saradnje.

Laimer je trenutno član Leipziga, a ugovor s ovim timom mu traje do ljeta 2023. godine. Njemački mediji pišu da će Bayern već u januaru pokušati završiti ovaj dogovor i da igrač odmah pređe u klub, a ukoliko se to ne desi, onda će kao slobodan nogometaš pojačati Bavarce na kraju tekuće sezone.

Vrijednost Laimera prema specijalizovanom portalu Transfermarkt je 28 miliona eura, a on je u Leipzig stigao iz Salzburga 2017. godine za obeštećenje od sedam miliona eura.

Ranije je igrao u austrijskim niželigašima, a u ovoj sezoni odigrao je "samo" šest mečeva za svoj tim, najviše zbog problema s povredama.

U prošloj sezoni Leimer je za Leipzig odigrao ukupno 43 meča u svim takmičenjima, a postigao je pet pogodaka i upisao šest asistencija.