Nogomet
10

Bayern uvjerljiv u Frankfurtu, nogometna ljepotica u Sinsheimu

Piše: A. D.
Frankfurt - Bayern (Foto: EPA)
Frankfurt - Bayern (Foto: EPA)
Bayern igra u velikoj formi u domaćem šampionatu. Bavarski gigant danas je bez problema kao gost porazio Eintracht Frankfurt rezultatom 4:0 u 11. kolu Bundeslige.

Sjajni Muller postigao je hat trick i tako ponio epitet najboljeg igrača na današnjoj utakmici, dok je četvrti gol bio djelo Shaqirija.

Identičnim rezultatom Augsburg je na domaćem terenu porazio Paderborn uz pogotke Callsen – Brakera i dva puta Wernera. Budući reprezentativac Bosne i Hercegovine Mario Vrančić odigrao je 90 minuta u timu Paderborna.

Važan trijumf ostvario je Freiburg na domaćem terenu nad Schalkeom rezultatom 2:0. Strijelci za pobjedu Freiburga bili su Gunter i Schmid. Mensur Mujdža nije konkurisao za tim Freiburga, dok u gostujućem timu zbog povrede nije bilo Seada Kolašinca.

Sjajnu utakmicu u Sinsheimu su odigrali Hoffenheim i Koln. Rezultat je glasio 4:3 u korist gostiju. Domaći su poveli preko Szalaija već u drugom minutu. Preokret su su za goste kreirali Olkowski, Lehmann i Ujah. Sa dva pogotka uzvratio je Firmino koji je izjednačio na 3:3, da bi pobjedu Kolnu u finišu donio svojim drugim pogotkom Olkowski. Ermin Bičakčić dvadeset minuta prije kraja napustio je igru u timu Hoffenheima, dok Sejada Salihovića nije bilo zbog povrede.

Leverkusen i Mainz su podijelili bodove, a pogodaka nije bilo. Emir Spahić je u timu Leverkusena odigrao svih 90 minuta.