DFB Pokal
0

Bayern uvjerljiv, Köln ispao s osmoricom

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nogometaši Bayerna plasirali su se u polufinale Njemačkoga nogometnog kupa pobijedivši na Allianz Areni drugoligaša Greuther Fürth 6-2.

Dobili su Bavarci drugo poluvrijeme 5-0. U prvom su igrali neprepoznatljivo. Nakon što ih je Thomas Müller doveo u vodstvo u petoj minuti, Nöthe u 10. i najbolji gostujući napadač Allagui u 40. minuti doveli su goste do neočekivanog vodstva. Prije vodećeg gola Allagui je promašio još dvije gotovo savršene prilike za pogodak.

U drugom poluvremenu Müller je zabio još jedan gol i prisilio Allaguija na autogol, a u strijelce su se još također upisali Robben iz 11-erca, Ribery i Lahm.

Prije utakmice iz bavarskog su kluba objavili da im je svlačionicu poharala epidemija crijevne viroze. Izvan kadra stoga su ostali Ivica Olić, Daniel van Buyten i golman Hans-Jörg Butt.

Za Bayern su pak debitantske nastupe upisali 20-godišnji Nijemac Diego Contento i 17-godišnji Austrijanac David Alaba, čudesni talent koji je već u prvom nastupu asistirao za gol Riberyju.

Jednake sreće na gostovanju kod drugog drugoligaša, odličnog Augsburga, nije bio Köln Zvonimira Solde. Pobijedila je trećeplasirana ekipa 2. Bundeslige 2-0 osiguravši nastup u polufinalu.

Vrata pobjede otvorio im je, međutim, sudac Kinhöfer, koji je Soldi isključio čak trojicu igrača: Chihija izravno u 30. minuti, te Podolskog i Petita nakon drugih žutih kartona u 69. i 85. minuti.

Treba reći da su domaći vodeći gol svejedno zabili prije ijednog isključenja, već u trećoj minuti. Drugi je došao u trenucima kada je Soldo na travnjaku imao sedmoricu igrača i golmana.

Njemački nogometni kup, četvrtfinale, jedna utakmica:

Augsburg – Köln 2-0 (Thurk 3, Rafael 87)

Bayern – Greuther Fürth 6-2 (Müller 5, 82, Robben 58, Ribery 60, Lahm 64, Allagui 89-ag / Nöthe 10, Allagui 40)

Osnabrück – Schalke (kasnije)