Bundesliga
30

Bayern u posljednjim trenucima do pobjede protiv RB Leipziga, Mainz preokretom srušio Eintracht

Piše: Edin Isanović
(Foto: EPA)
Odigrane su utakmice pretposljednjeg 33. kola njemačke Bundeslige, a postignuti su sljedeći rezultati: Bayer Leverkusen – Koln 2:2, Freiburg – Ingolstadt 1:1, Mainz - Eintracht Frankfurt 4:2, RB Leipzig – Bayern 4:5, Augsburg – Borussia Dortmund 1:1.

Koln je stigao na Bay Arenu s namjerom da osvoji kompletan plijen u borbi za izlazak na evropsku scenu. Nakon prvih 45 minuta vodili su 1:0, a jedini pogodak postigao je Jojić u 14. minuti ovog dvoboja.

Kluenter je u 50. minuti udvostručio vodstvo gostiju. U tim trenucima činilo se kako su gosti blizu trijumfa. Ipak, Kiessling u 60. minuti smanjuje prednost Kolna. Ataci domaćih su nastavljeni, a to su konkretizirali u 71. minuti preko Pohjanpala koji je precizan za konačnih 2:2.

Petoplasirani Freiburg dočekao je Ingolstadt. Domaći su težili da ostvare pobjedu. Igrao se 31. minut kada je Philipp pogodio za 1:0. Ipak, u finišu prvog dijela Lezcano je poravnao na 1:1. U drugih 45 minuta domaći su težili da dođu do pobjede, ali nisu uspjeli. Ingolstadt je ovim remijem ispao iz lige pošto je ostao ne četiri boda razlike u odnosu na HSV, a do kraja prvenstva ostalo je samo jedno kolo.

Mainzu je na noge stigao Eintracht Frankfurt. Premda domaći vode grčeviti borbu za opstanak nakon prvog dijela gubili su 1:0. Strijelac za goste bio je Hrgota u 42. minuti. Haris Seferović je u 50. minuti postigao pogodak za goste koji su poveli 2:0. Deset minuta poslije nadu domaćima vraća Cordoba koji postiže pogodak za 1:2.

Samo dvije minute poslije semafor je pokazivao 2:2. Bell je pogodio mrežu Frankfurta. Potpuni preokret režirao je Muto u 76 .minuti, u tim trenucima bilo je 3:2. Konačnih 4:2 postavio je Blasis u 90. minuti sa jedanaest metara. Izuzetno važan trijumf Mainza.

RB Leipzig je ugostio šampiona Njemačke Bayerna. Već u 2. minuti Sabitzer je ekipu koja je najprijatnije iznenađenje prvenstva doveo u vodstvo 1:0. Petnaest minuta poslije Lewandowski je pogodio za 1:1.

No, na odmor su domaći otišli s prednošću od 2:1, a mrežu Bavaraca pogodio je Werner sa jedanaest metara. Na otvaranju drugog dijela Poulsen u 47. minuti postiže treći gol za domaće.

Igrao se 62.minut kada je Alcantara pogodio za 3:2. Samo četiri minute poslije Werner je postigao svoj drugi, a za Leipzig četvrti pogodak. Lewandowski je šest minuta prije kraja bio precizan za 4:3. Alaba je u 90. minuti meča zatresao mrežu za 4:4, a trijumf Bayern donio je Robben u posljednjim trenucima meča.

Augsburgu je na megdan stigla Borussia Dortmund. Nakon prvog dijela bilo je 1:1. Igrao se 29. minut kada je mrežu gostiju zatresao Finnbogason. Vodstvo je trajalo samo tri minute, Aubameyang je u 32. minuti bio strijelac pogotka za goste. Ekipa iz Dortmunda teži da zadrži treće mjesto Bundeslige. U nastavku su igrali nešto bolje, ali je rezultat ostao isti.

Tabela: