Nogomet
0

Bayern tužio UEFA-inog istražitelja Robina Bokšića

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Njemački prvak Bayern podigao je u srijedu tužbu protiv šefa disciplinske službe Evropske nogometne federacije (UEFA) Petera Limachera te UEFA-inog istražitelja Robina Bokšića.

Čelnici bavarskog kluba potvrdili su da su podigli tužbu pri tužiteljstvu u Münchenu nakon što se u časopisu Stern pojavila priča u kojoj su spomenuta dvojica UEFA-inih zaposlenika optužena za širenje glasina o Bayernovom namještanju utakmice.

Konkretno, Stern je u svome članku naveo da je Bokšić 2008. bio izvor glasina kako su šefovi ruske mafije manipulirali rezultatom utakmice polufinala Kupa UEFA-e između Bayerna i Zenita iz St. Peterburga. Njemački tužitelji u to su vrijeme ustvrdili kako nemaju dokaza za pokretanje istrage.

Vodstvo Bayerna istaknulo je kako su dvojica službenika diskreditirala oba kluba “velikim lažima i klevetničkim izjavama”. Bayern je stoga zatražio da obojica budu strogo kažnjena, a predsjednika UEFA-e Michela Platinija je pozvao da pokrene hitnu akciju vezanu uz “daljnje zaposlenje Limachera i Bokšića”. Iz UEFA-e zasad nema komentara na cijeli slučaj.

Podsjetimo, Bayern i Zenit su u prvoj utakmici polufinala Kupa UEFA-e u sezoni 2007/2008 odigrali neodlučeno 1-1, da bi Rusi u uzvratu slavili s uvjerljivih 4-0. Mediji su nekoliko mjeseci kasnije bili puni priča kako je uhvaćen telefonski razgovor u kojem stanoviti ruski mafijaš tvrdi da je isplatio Bayernu 50 miliona u nepoznatoj valuti kako bi pustio uzvratnu utakmicu.

Spomenuti Robin Bokšić posljednjih je sedmica došao u središte pažnje hrvatske javnosti jer radi na istrazi navodnog namještanja prve utakmice finala Hrvatskog kupa 2009. godine u kojoj je Dinamo s 3-0 pobijedio Hajduk.