Nogomet
2

Bayern slavio protiv Barcelone golovima Lahma i Mandžukića

Klix.ba
Bayern je večeras slavio u prijateljskoj utakmici protiv Barcelone na Allianz Areni. Tim Pepa Guardiole je savladao goste iz Katalonije zahvaljujući golovima Philippa Lahma i Marija Mandžukića.

Sadašnji trener Bavaraca se po prvi put suočio sa timom sa kojim je u trenerskoj karijeri osvojio sve što se može osvojiti i postao najtrofejniji trener Barcelone ikada.

Katalonski tim je nastupio u mještovitom sastavu s obzirom da u timu nisu bili Alves, Iniesta, Xavi, Pique, Busquets, Valdes, Alba, Neymar i Fabregas koji imaju produženi odmor nakon što su nastupali na Kupu konfederacija.

Već u uvodnim minutama zaprijetio je Messi, ali je njegov šut otišao preko gola. Bavarci su odmah uzvratili preko Kroosa i Riberyja, no bez uspjeha. Mreže su mirovale sve do 14. minute kad je Lahm doveo Bayern u vodstvo.

Sergi Roberto mogao je izjednačiti u 18. minuti, ali je u duelu sa golmanom Bayerna Manuel Neuer izašao kao pobjednik.

Do kraja prvog poluvremena, Bayern je stvorio još nekoliko odličnih prilika, ali se rezultat nije mijenjao.

U drugom poluvremenu pomoćni trener Barcelone Jordi Roura je na teren izveo potpuno drugi tim u kojem nije bilo nijednog prvotimca iz prvog dijela utakmice.

Bez Messija, Sancheza, Mascherana i ostalih, gosti iz Španije nisu stvarali mnogo šansi. Uglavnom su bili koncentrisani na odbranu svog gola.

S druge strane, Bayern je konstantno napadao i stvarao prilike. Pritisak se isplatio tek u 87. minuti kad je Mario Mandžukić postigao gol za konačnih 2:0.

Prijateljska utakmica, rezultat:

Bayern - Barcelona 2:0 (Lahm 18, Mandžukić 87)