Bundesliga
13

Bayern siguran protiv Mainza, Nastasić tragičar u porazu Schalkea

Piše: K. H.
Mainz - Bayern (Foto: EPA-EFE)
Ekipa Bayerna slavila je u meču 21. kola njemačke Bundeslige na gostovanju kod Mainza rezultatom 2:0 dok je Schalke na svom terenu nakon preokreta poražen od Werdera rezultatom 2:1.

Bavarci su u vodstvo stigli u 33. minuti kada Ribery postiže lijep pogodak s vrha kaznenog prostora. Francuz je spremno dočekao odbijenu loptu nakon kornera i pogodio za veliko slavlje gostujućih igrača. Konačnih 2:0 postavio je Rodriguez minutu prije kraja prvog poluvremena.

Ekipa Schalkea poražena je na svom terenu od Werdera iako je u prvom poluvremenu imala vodstvo od 1:0. Rudare je u vodstvo doveo Konoplyanka nakon sjajnog solo prodora i udarca s distance.

Činilo se da će domaći sigurno sačuvati vodstvo, a onda u 78. minuti Matija Nastasić dobija drugi žuti, odnosno crveni karton, da bi samo minutu nakon toga Kruse poslije velike greške golmana Schalkea poravnao rezutat.

Schalke je imao priliku za pobjedu u 86. minuti, međutim Pjaca je pogodio stativu, a onda u 94. minuti Austrijanac Junuzović priredio je hladan tuš za domaće navijače i pogotkom donosi velika tri boda svojoj ekipi.

Hoffenheim je u 38. minuti gostovanja kod Herthe poveo sa 1:0, a strijelac pogotka bio je Andrej Kramarić koji je bio siguran s bijele tačke. Domaći trener u drugom poluvremenu ubacio je Vedada Ibiševića u igru, a samo minutu nakon ulaska bivšeg reprezentativca BiH u igru Salomon Kalou poravnao je rezultat na 1:1.

Wolfsburg je na svom terenu pogotkom Origija u 24. minuti poveo rezultatom 1:0 nakon velike greške odbrane gostiju. To je bio rezultat prvog poluvremena, a u 60. minuti bivši napadač Vukova Mario Gomez postiže pogodak za Stuttgart i postavlja konačnih 1:1.

Meč između Freiburga i Bayer Levekusena završen je bez pogodaka.

U prvom meču 21. kola koji je odigran u petak Borussija Dortmund savladala je Koln na gostujućem terenu rezultatom 3:2.

Tabela: