Bundesliga
20

Bayern siguran protiv Hannovera, Kodri 90 minuta u porazu Mainza

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Bayerna slavila je protiv Hannovera na domaćem terenu u meču 13. kola Bundeslige rezultatom 3:1, a veoma važnu pobjedu upisala je i ekipa Hoffenheima koja je na domaćem terenu slavila protiv Leipziga rezultatom 4:0.

Bayern je na domaćem terenu slavio protiv Hannovera, a ekipa Juppa Heynckesa u vodstvo je stigla u 17. minuti kada Vidal postiže gol za 1:0. Gosti su u 29. minuti propustili poravnati rezultat s bijele tačke s obzirom na to da je Fullkrug promašio penal, ali je u 35. minuti Benschop ispravio stvari i anulirao prednost Bavaraca.

U drugom poluvremenu Bayern je još ofanzivnije krenuo prema golu gostiju, a do drugog pogotka su stigli u 67. minuti kada Coman postiže gol za 2:1. Konačnih 3:1 postavio je Lewandowski s bijele tačke u 87. minuti susreta.

Bremen je na svom terenu bio bolji od Stuttgarta minimalnim rezultatom 1:0, a jedini pogodak za pobjedu postigao je Kruse u 45. minuti. Izet Hajrović kompletan meč pregledao je s klupe za rezervne igrače.

Veoma važnu pobjedu upisala je ekipa Hoffenhemima koja je na domaćem terenu slavila protiv Leipziga rezultatom 4:0. Domaći su u vodstvo stigli u 13. minuti kada Amiri pogađa za 1:0, da bi u drugom poluvremenu s dva pogotka Gnabryja i jednim Utha u potpunosti razbili Leipzig i upisali veoma važna tri boda.

Ekipa Augsburga slavila je protiv Mainza na gostujućem terenu rezultatom 3:1, a u domaćem timu svih 90 minutao na terenu je proveo Kenan Kodro.

Bayern Leverkusen i Borussia Dortmund odigrali su meč bez pobjednika, a rezultat na kraju meča glasio je 1:1. Apotekari su u vodstvo stigli u 30. minuti kada Volland postiže gol za 1:0, da bi u 41. minuti crveni karton dobio Wendell čime je svojoj ekipi napravio veliku problem pred drugo poluvrijeme.

Brojčanu prednost Dortmund je krunisao u 73. minuti kada Yarmolenko postiže gol za 1:1, kasnije će se ispostaviti i konačan rezultat meča.

Tabela: