Nogomet
0

Bayern se žali UEFA-i zbog ponašanja Nizozemaca

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
U novoj epizodi sukoba između Bayerna i Nizozemskog nogometnog saveza (KNVB) čelnici bavarskog kluba odlučili su se službeno žaliti Evropskoj nogometnoj federaciji (UEFA).

Nakon što je optužio Nizozemce da su krivi za pogoršavanje stanja Arjena Robbena koji se sa Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi vratio s teškom povredom zadnje lože, u Bayernu sada tvrde da su svjetski doprvaci krivi i za situaciju vezanu uz Marka van Bommela.

Veznjak je povrijedio koljeno prošli petak u utakmici kvalifikacija za Euro 2012 protiv Moldavije. Igrao je, uprkos tome, 72 minute i u utorak u dvoboju u kojem je Nizozemska savladala Švedsku s 4-1.

U Bayernu tvrde da su za povredu svoga nogometaša saznali iz novina, a na njihov zahtjev da se Van Bommel vrati u klub i prije utakmice protiv Švedske, stigao je negativan odgovor.

"Nakon što se Bayernov kapiten Mark van Bommel u srijedu vratio u klub, pregledao ga je dr. Dr. Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt. U desnom je koljenu dijagnosticirao rupturu fascije - pojasa vlaknastog tkiva koje okružuje mišiće, grupe mišića, krvne žile i živce. Zbog te povrede Van Bommela sada čeka pet dana mirovanja i nakon toga pet dana terapije. Stoga neće moći igrati protiv Hannovera u Bundesligi i Cluja u Ligi prvaka, a možda i duže", naveo je Bayern u priopćenju.

"Obavijestit ćemo UEFA-u o cijelom slučaju, a zadržavamo i mogućnost tužbe protiv KNVB-a", dodaje se u saopćenju.