Bundesliga
91

Bayern se šokantnim porazom udaljio od prvog mjesta i odbrane titule prvaka Njemačke

N. M.
Foto: EPA-EFE
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Bayerna šokantno su danas poraženi pred svojim navijačima od Werdera, a tim iz Bremena je u 18. kolu Bundeslige slavio s minimalnih 1:0.

Tako je Bayern prvi put ove sezone izgubio na svom terenu i napravio veliki kiks u borbi za titulu koju vodi s Bayerom iz Leverkusena.

U prvom poluvremenu utakmice gledali smo ravnopravnu borbu dva rivala na Allianz Areni, uz nešto veći posjed lopte Bavaraca te je bilo 0:0 nakon prvih 45 minuta.

U 59. minuti je Werder iskoristio jednu svoju priliku preko Mitchella Weisera te stigao do vodstva od 1:0.

[TWITTER]1749097290839605482[/TWITTER]

Bayern je u posljednjih pola sata tražio poravnanje i pritiskao, ali nije uspio osvojiti čak ni bod pred svojim navijačima.

Mathys Tell je imao nekoliko dobrih prilika u finišu meča, ali nije uspio pogoditi.

Ostalo je 1:0 za Werder, a tako je Leverkusen zadržao čak sedam bodova prednosti u odnosu na Bayern, kolika je ona bila i uoči ove utakmice. No, treba reći i da Bavarci imaju jedan meč zaostatka što znači da bi mogli prići na četiri boda zaostatka.

Podsjećamo, Bayern je bio prvak Njemačke posljednjih 11 godina, a čini se da šanse za prekid njegove dominacije sve više rastu kako sezona odmiče jer Leverkusen igra zaista sjajno i grabi ka tituli.

Trenutno Leverkusen ima 48 bodova i meč više od Bayerna, koji je na 41 osvojenom bodu. Werder je pobjedom skočio na 12. mjesto sa 20 bodova.

Rezultat i strijelac:

Bayern - Werder 0:1 (Weiser 59')

Tabela: