Bundesliga
17

Bayern savladao Köln, Mainz šokirao Dortmund, HSV na korak do ispadanja

Piše: K. H.
Köln - Bayern (Foto: EPA-EFE)
U terminu od 15:30 odigrane su sve utakmice 33. kola njemačke Bundeslige, a najveće iznenađenje svakako je poraz Borussije Dortmund na Signal Iduna parku od Mainza rezultatom 2:1.

Već u četvrtoj minuti Baku je donio prednost Mainzu, a samo devet minuta nakon toga, Muto je povećao šokantno vodstvo gostiju na 2:0. Borussija se nije predala pa je preko Philippa stigla do 2:1, ali do kraja susreta, tačnije punih 75 minuta nisu uspjeli doći do drugog gola i barem jednog boda protiv Mainza.

Bayern je nakon preokreta savladao Köln, a konačni rezultat glasio je 3:1. Domaći su nakon autogola Sulea stigli u vodstvo od 1:0, ali onda golovima Rodrigueza, Lewandowskog i Tolissoa novi/stari prvak dolazi do preokreta i nova tri boda.

Ekipa HSV-a poražena je na gostovanju u Frankfurtu kod Eintrachta, a konačni rezultat glasio je 3:0 za domaći tim. Strijelci u pobjedi ekipe Nike Kovača bili su Wolf, Mascarell i Meier. HSV će tako u posljednjem kolu trebati pobjedu protiv Borussije M'gladbacha, a moraju se nadati porazu Wolfsburga na domaćem terenu od Kölna.

Schalke je upisao veoma važnu gostujuću pobjedu protiv Augsburga rezultatom 2:1, a slavio je i Leipzig protiv Wolfsburga na svom terenu rezultatom 4:1. Hertha je poražena u gostima kod Hannovera rezultatom 3:1, dok je identičnim rezultatom Borussija M'gladbach savladala Freiburg.

Stuttgart je savladao Hoffenheim rezultatom 2:0 ,a u posljednjem meču Werder i Bayer odigrali su susret bez pogodaka.

Tabela: