Bundesliga
18

Bayern rutinski savladao Hoffenheim, Dortmund nakon preokreta pobijedio Augsburg

E. B.
Slavlje igrača Bayerna (Foto: EPA-EFE)
Slavlje igrača Bayerna (Foto: EPA-EFE)
Danas su igrani susreti 19. kola njemačke Bundeslige u kojima su pobjede zabilježili Bayern i Borusia Dortmund.

Bayern je dočekao Hoffenheim i slavio je rutinski rezultatom 4:1. Na prvi pogodak se čekalo 32 minute, a mrežu gostiju je načeo Boateng. Već u 43. minuti bilo je 2:0, a u strijelce se upisao Müller.

Hoffenheim je smanjio na 2:1 već u narednoj minuti kada je Kramarić matirao Neuera i to je bio rezultat prvog poluvremena.

U 57. minuti Lewandowski se nakon konfuzne reakcije odbrane gostiju upisao u strijelce za 3:1, a konačnih 4:1 postavio je Gnabry u 63. minuti susreta.

Borussia Dortmund je kod kuće savladala Augsburg nakon preokreta rezultatom 3:1. Gosti su poveli u 10. minuti kada se u strijelce upisao Hahn, a samo 11 minuta kasnije Haaland je imao priliku pogoditi iz penala, no pogodio je samo prečku.

Ipak, u 26. minuti Delaney je uspio poravnati rezultat na 1:1, a potom su u drugom poluvremenu domaćini stigli do pobjede pogotkom Sancha u 63. i autogolom Udokhaija u 75. minuti za konačnih 3:1.

Schalke je osvojio bod kod Werdera u gostima rezultatom 1:1, a Sead Kolašinac je odigrao čitav meč u redovima ekipe iz Gelsenkirchena.

Rezultati: Bayern - Hoffenheim 4:1, Borussia Dortmund - Augsburg 3:1, Eintracht - Hertha 3:1, Union Berlin - Gladbach 1:1, Werder - Schalke 1:1.

Tabela: