Bundesliga
34

Bayern preuzeo vrh tabele od Borussije, Ibišević postigao gol i autogol u porazu Herthe

Piše: E. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nakon današnjih mečeva 25. kola njemačke Bundeslige dobili smo novog lidera. Bayern i Borussia su savili, ali Bavarci sada imaju za jedan gol bolju gol-razliku i nalaze se na vrhu tabele sa istim brojem bodova.

Bayern je rutinski kod kuće savladao Wolfsburg rezultatom 6:0. Gnabry je pogodio za 1:0 u 34., a samo tri minute kasnije Lewandowski je udvostručio prednost Bavaraca.

U drugom poluvremenu golman gostiju Casteels je četiri puta vadio loptu iz svoje mreže, a u strijelce su se upisali Rodriguez u 52., Müller u 76., Kimmich u 82. i Lewandowski u 85. minuti susreta.

Borussia, dosadašnji lider prvenstva, je kod kuće dočekala Stuttgart, a ekipa koja se grčevito bori za opstanak je zamalo zagorčala život Milionerima.

Reus je u 62. minuti iz penala pogodio za vodstvo Borussije, ali je Kempf u 71. minuti utišao Signal Iduna Park kada je pogodio za 1:1. Ipak, u samom finišu susreta Borussia je stigla do pobjede, a u strijelce su se upisali Alcacer u 84., te Pulišić u 90+2. za konačnih 3:1.

Freiburg je savladao Herthu rezultatom 2:1. Petersen je u 27. minuti pogodio za 1:0, a potom je po jednom u obje mreže pogodio Vedad Ibišević.

Bivši reprezentativac BiH je najprije poravnao rezultat na 1:1 u 77. minuti, a potom je postigao autogol u 81. minuti nakon skoka sa Waldschmidtom.

Leipzig i Augsburg su remizirali odigravši susret bez pogodaka.