Igrač Bordeauxa
17

Bayern potvrdio interes za Malcoma, žele ga Arsenal i Tottenham

Klix.ba
Malcoom u dresu Bordeauxa (Foto: EPA-EFE)
Malcoom u dresu Bordeauxa (Foto: EPA-EFE)
Iz Bayerna je danas potvrđeno da je klub zainteresovan za dovođenje Malcoma, mladog nogometaša Bordeauxa kojeg u svojim redovima žele vidjeti engleski premijerligaši Arsenal i Tottenham.

Malcom je 20-godišnji nogometaš koji je član U23 reprezentacije Brazila, a pažnju je privukao početkom zimskog prelaznog roka u januaru nakon sjajnog prvog dijela sezone u francuskoj Ligue 1.

Svestrani ofanzivni igrač može igrati na lijevom i desnom krilu, ali i u sredini. Ove sezone je postigao osam golova i upisao šest asistencija u 25 odigranih utakmica u kojima je na 23 bio starter. Malcom je izuzetno brz, a posjeduje i snažan udarac lijevom nogom.

Za njega su u Engleskoj interes pokazali Manchester United, Liverpool, Chelsea, Arsenal i Tottenham, a ističu se Topnici i Spursi.

U januaru nije bilo transfera, jer je Tottenham doveo Lucasa Mouru iz PSG-a, a Arsenal Pierrea-Emericka Aubameyanga. Ipak, oba kluba prate situaciju mladog Malcoma te se očekuju ponuda tokom ljeta.

Međutim, umiješat će se i Bayern, a sastanak između predstavnika kluba i igrača održan je krajem februara. Trener Bavaraca Jupp Heynckes je danas izjavio da skauti prate ovog igrača, ali i neke druge. Dodao je da sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić već ima jasne planove za narednu sezonu te da radi na njima.