20. kolo
448

Bayern ponovo na vrhu Bundeslige, magični Haaland opet dva puta zatresao mrežu

F. Z.
Erling Braut Haaland (Foto: EPA-EFE)
Erling Braut Haaland (Foto: EPA-EFE)
Odigrano je pet utakmica 20. kola njemačke Bundeslige, a nove sigurne pobjede upisali su nogometaši minhenskog Bayerna i Borussije Dortmund.

Bayern je nakon trijumfa na gostovanju kod Mainza rezultatom 3:1 preuzeo prvo mjesto na tabeli Bundeslige s utakmicom više i dva boda više od drugoplasiranog Leipziga.

Gosti su poveli u osmoj minuti susreta. Nakon asistencije Pavarda pogodio je Lewandowski. Samo šest minuta kasnije na 2:0 povisio je Muller nakon asistencije Goretzke. Sve je bilo riješeno u 26. minuti susreta. Davies je asistirao, a sjajan pogodak postigao je Alcantara. Domaćin je smanjio preko St. Justea u 45. minuti susreta.

Dortmundska Borussija dočekala je na svom terenu Union Berlin. Domaćin je poveo već u 13. minuti susreta, a strijelac je nakon asistencije Guerreira bio Sancho. Na 2:0 povisio je Haaland u 18. minuti. susreta. U 68. Reus je s bijele tačke pogodio za 3:0, dok je dvije minute kasnije na 4:0 povisio Witsel. Novi pogodak Haaland je postigao u 76. minuti susreta. Norvežanin je pogodio nakon asistencije Brandta. Ostalo je do kraja utakmice 5:0 za Borussiju Dortmund.

Haaland je tako stigao do sedam pogodaka u Bundesligi. Protiv Augsburga je za 35 minuta postigao tri, protiv Kolna za 26 dva, a sada je odigrao svoju prvu utakmicu od prve minute u Borussiji i postigao je još dva pogotka.

Hoffenheim je na domaćem terenu dočekao Bayer Leverkusen. Gosti su preko Diabyja poveli u 11. minuti susreta, a izjednačio je Kramarić u 23. Prednost Hoffenheimu donio je Skov u 65. minuti susreta. Ermin Bičakčić u igru je ušao u 82. minuti susreta.

Augsburg je na domaćem terenu golovima Niederlchnera i Vargasa slavio rezultatom 2:1 protiv Werdera, dok je Fortuna na svom terenu remizirala protiv Eintrachta iz Frankfurta rezultatom 1:1. Pogotke su postigli Ayhan i Chandler.

Tabela: