Kažnjena još tri igrača
159

Bayern oduzima 800.000 eura velikoj zvijezdi jer se odbija vakcinisati

H. H.
Kimmich je nedavno produžio ugovor s Bayernom i godišnje zarađuje 20 miliona eura (Foto: EPA-EFE)
Kimmich je nedavno produžio ugovor s Bayernom i godišnje zarađuje 20 miliona eura (Foto: EPA-EFE)
Nakon što je igrač Bayerna Joshua Kimmich u kratkom periodu drugi put morao u izolaciju jer je bio u direktnom kontaktu s osobom koja je zaražena koronavirusom i nakon što se prethodno odbio vakcinisati, klub iz Minhena će kazniti svog igrača oduzimanjem dijela plate, prenosi Bild.

Kimmich rekao da bi više volio sačekati dugoročna istraživanja o vakcini protiv koronavirusa i da to uopšte ne znači da se u budućnosti neće vakcinisati, ali pritisak je sve veći da to uradi odmah.

Direktor Bayerna Hasan Salihamidžić kaže da će se svi igrači Bayerna, prije ili kasnije, morati vakcinisati protiv koronavirusa i da je to jedini način da se prevaziđe panedmija.

U Njemačkoj se odavno raspravlja o tome da svi profesionalni nogometaši moraju ili preboljeti koronavirus ili se vakcinisati, a Bayern je odlučio da Kimmichu neće isplatiti platu za period koji će morati provesti u karaninu zbog toga što se odbija vakcinisati.

Prema navodima Bilda, Bayern će Kimmichu oduzeti oko 800.000 eura, a utemeljenje za tako nešto postoji i u zakonima Bavarske koji su na snazi od novembra, prema kojima poslodavci nisu dužni da isplaćuju radnike ukoliko nevakcinisani završe u karantinu, za svaki dan koji ne provedu na poslu.

Kimmich je nedavno produžio ugovor s Bayernom i godišnje zarađuje 20 miliona eura, a osim njega vakinicasti se odbijaju Jamal Musiala, Serge Gnabry, Eric-Maxim Choupo-Moting i Michael Cuisance.

Prema informacijama Bilda, izvršni direktor Oliver Kahn, predsjednik Herbert Hainer, sportski direktor Hasan Salihamidžić i direktor financija Jan-Christian Dreesen objavili su odluku o smanjenju plata navedenim igračima, s izuzetkom Cuisancea.