Hoće li Ibra i Pep ponovo sarađivati
156

Bayern nudi 20 miliona eura za Zlatana Ibrahimovića

Klix.ba
Zlatan Ibrahimović i Pep Guardiola: Hoće li ponovo sarađivati?
Zlatan Ibrahimović i Pep Guardiola: Hoće li ponovo sarađivati?
Prema pisanju britanskih medija, minhenski Bayern spreman je ponuditi 20 miliona eura za švedskog napadača Zlatana Ibrahimovića, koji trenutno igra u PSG-u.

Ukoliko je vjerovati tvrdnjama britanskog Daily Maila, Pep Guardiola i Zlatan Ibrahimović ponovo će sarađivati. Nakon neuspješne etape u Barceloni, njih dvojica bi se ovaj put mogli susresti u Bayernu, koji od ljeta preuzima bivši i najtrofejniji trener Blaugrane.

Popularni Ibra nedavno je izjavio kako PSG nije posljednji klub u kojem će igrati u svojoj bogatoj nogometnoj karijeri. Iako je iz Milana prešao u proteklom ljetnom prelaznom roku, Zlatan je već izjavio da, ukoliko ode u Bundesligu, ne bi imao ništa protiv da nosi dres Bavaraca.

Osim toga, on je izrazio nezadovoljstvo životom u glavnom gradu Francuske nagovještavajući napuštanje kluba koji mu je osmi u karijeri.

Šveđanin bosanskih korijena je osvajao trofeje u svakom klubu u kojem je igrao do sada, a Bundesliga je jedna od pet najvećih u Evropi u kojoj Ibrakadabra nije igrao. Osim toga, napadač PSG-a nije igrao ni u Premiershipu, gdje je nekoliko klubova zainteresirano za njegove usluge.