Bundesliga
33

Bayern na poluvremenu gubio od najlošijeg tima u ligi pa ga brutalno kaznio

N. K.
Novo slavlje Bayerna (Foto: Twitter)
Novo slavlje Bayerna (Foto: Twitter)
Nogometaši Bayerna pobijedili su na Allianz Areni u 23. kolu Bundeslige ekipu Fürtha rezultatom 4:1 te su se tako učvrstili na prvom mjestu njemačkog prvenstva.

Bayern je očekivano dominirao od samog početka meča. Imali su veliki posjed lopte, redale su se prilike pred golom gostiju, ali je izostala realizacija s kojom Bavarci imaju probleme već sedmicama.

S druge strane, Fürth se skoncentrisao na kontranapade pa i ne čudi da su imali samo dva šuta ka domaćem golmanu, a jedan od njih bio je dovoljan za pogodak.

Dvije minute prije odlaska na odmor nesuđeni bh. reprezentativac Branimir Hrgota je izveo slobodni udarac te uz pomoć igrača iz živog zida prevario golmana i doveo svoj tim u vodstvo.

Ipak, u nastavku utakmice Bayern je očitao pravu lekciju slabašnim gostima. Lewandowski je prvo u 47. minuti izjednačio, a autogolom Griesbecka Bavarci su stigli u vodstvo.

Lewandowski je osam minuta prije kraja meča uvećao prednost, a konačnih 4:1 postavio je Choupo-Moting u sudijskoj nadoknadi.

Bayern je na prvom mjestu Bundeslige s devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Dortmund koji ima utakmicu manje. Fürth je na posljednjoj poziciji. U narednom kolu Bayern gostuje Eintrachtu, dok će Fürth dočekati Köln.

Rezultat i strijelac:

(Lewandowski 47', 82', Griesbeck ag. 61', Choupo-Moting 90+1' - Hrgota 43')

Tabela: