Bundesliga
25

Bayern na krilima fenomenalnog Comana slavio u Augsburgu i sustigao Borussiju

Piše: N. K.
(Foto: AFP)
Nogometaši Bayerna pobijedili su na WWK Areni u okviru 22. kola Bundeslige ekipu Augsburga rezultatom 3:2 i tako potvrdili trijumf iz prošlog kola ostvaren protiv Schalkea.

Međutim, krenulo je očajno po Bayern. Već u 14. sekundi Augsburg je izveo odličnu akciju, a nesretni Leon Goretzka je poslao loptu u svoju mrežu za veliko slavlje domaćih navijača.

Već u narednom napadu Bavarci su mogli izjednačiti, ali Serge Gnabry nije bio najprecizniji. Ipak, u 17. minuti ekipa Nike Kovača dolazi do izjednačenja. Kingsley Coman je bio priseban u šesnaestercu te iz prve zatresao mrežu domaćih za 1:1.

Reviju golova u prvom dijelu prvog poluvremena zaokružio je Dong-Won Ji u 23. minuti kada je zakucao loptu u mrežu za vodstvo Augsburga.

Prvaci Njemačke ipak nisu odustajali, a nagrada je stigla u trećoj minuti sudijske nadoknade, kada je raspoloženi Coman ponovo postigao pogodak za 2:2 uoči odlaska na odmor.

Već u devetoj minuti nastavka Bayern dolazi do preokreta. David Alaba je nakon odlične akcije poslao loptu u mrežu za, ispostavit će se, konačnih 2:3. Asistenciju je zabilježio večeras fantastični Coman.

Do kraja utakmice vrijedi izdvojiti još šansu Roberta Lewandowskog pola sata prije kraja meča, kada je iz dobre situacije bio neprecizan.

Bayern je na drugom mjestu Bundeslige s dva boda zaostatka u odnosu na lidera Borussiju, koja ima utakmicu manje. Augsburg je na 15. poziciji.

Tabela: