Bundesliga
6

Bayern na korak od nove titule, Demirović i društvo deklasirali Kolašinca i Schalke

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Bayerna upisala je izuzetno važnu pobjedu u borbi za titulu prvaka Njemačke nakon što su u susretu 29. kola upisala gostujuću pobjedu protiv Wolfsburga sa 3:2, dok je Freibrug našeg Ermedina Demirovića na svom terenu deklasirao Schalke sa 4:0.

Bayern je odlično otvorio meč i već u 24. minuti imao vodstvo od 2:0 golovima Musiale i Choupo-Motinga, a domaći tim rezultatski se vratio u igru 35. minuti kada je Weghorst pogodio za 2:1. Ipak, samo dvije minute nakon toga Musiala je postigao svoj drugi, a za Bayern treći gol u ovom meču.

Philipp je u 54. minuti postigao drugi gol za Wolfsburg, no domaći tim nije uspio napraviti ništa više od toga i na kraju je Bayern upisao izuzetno važnu pobjedu.

Sada su Bavarci sedam bodova ispred Leipziga na tabeli Bundeslige, a u narednom meču igraju protiv Bayera na svom terenu.

U istom terminu Freiburg je na svom terenu deklasirao slabašni Schalke koji se već sada pomirio s ispadanjem u niži rang, a konačan rezultat na kraju je glasio 4:0. Holer, Sallai i Gunter dva puta su bili strijelci za domaći tim, a treba reći da je naš Ermedin Demirović na terenu proveo 78. minuta.

U gostujućem timu Sead Kolašinac je odigrao svih 90 minuta.

Union Berlin je na svom terenu bio bolji od Stuttgarta sa 2:1, Borussija M'gladbach je sa 4:0 bila bolja od Eintrachta iz Frankfutra, dok je susret između Augsburga i Arminie završen bez pogodaka.

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore