Bavarski gigant
14

Bayern Minhen riješio pitanje trenera do kraja sezone

F. Z.
Hansi Flick i Philippe Coutinho (Foto: EPA-EFE)
Hansi Flick i Philippe Coutinho (Foto: EPA-EFE)
Minhenski Bayern riješio je pitanje šefa stručnog štaba seniorske ekipe do kraja ove sezone, potvrdio je bavarski klub.

Hansi Flick koji je preuzeo kormilo kluba kao privremeno rješenje, nakon što je otkaz dobio Niko Kovač, ostat će na klupi njemačkog nogometnog giganta najmanje do kraja sezone.

"Bayern je jako zadovoljan sa radom Hansi Flicka. Ostvario je veliki napredak na sportskom planu, kako u kvalitetu igre ekipe, tako i u ostvarenim rezultatim". Uvjeren sam da će Bayern u nastavku sezone nastaviti s igrama koje pokazao u posljednjim utakmicama. Da ćemo igrati atraktivan i uspješan nogomet", rekao je Karl-Heinz Rummenigge.

Flick nije krio oduševljenje odlukom čelnika Bayerna.

"Sretan sam što mi je Bayern ukazao povjerenje. Zaista uživam u radu s ekipom i stručnim štabom. Ostvarili smo dobru startnu poziciju za drugi dio sezone u Bundesligi, DFB Kupu i Ligi prvaka. Sada ćemo napuniti baterije i u trening kampu se dobro pripremiti za drugi dio sezone. Nakon toga ćemo probati donijeti što više pobjeda i titula u Minhen", istaknuo je Flick.

Hasan Salihamidžić je poručio da Flick zaslužuje povjerenje čelnika kluba.

"Sretan sam što ćemo nastaviti da radimo zajedno. Hansi zaslužuje naše povjerenje. Uvjeren sam da mižemo ostvariti sportske ciljeve s njim u Bundesligi, DFB Kupu i Ligi prvaka", rekao je Salihamidžić.