Njemačka
0

Bayern igračima smanjuje plate

Totalsport
Christian Nerlinger
Christian Nerlinger
Novi Bayernov direktor Christian Nerlinger najavio je u intervjuu za Kicker da će bavarski nogometni klub u 2010. godini krenuti u akciju rezanja igračkih plata.

"Pokušat ćemo smanjiti plate igrača. Primanja su ionako dosegla plafon. Vrijeme je da počnemo misliti zdravorazumski. Odnosi se to i na igrače, koji moraju shvatiti da svako produženje ugovora ne uključuje automatski i povišicu", najavio je Nerlinger nepopularan ali izgledan potez.

Nije dobro, zaključuju u Kickeru, kad na kresanje ugovora pomišljaju u najboljem i najbogatijem njemačkom klubu, koji je tokom prošle takmičarske sezone prihodovao 268,7 miliona eura.

I ove su sezone Bavarci trošili puno: Marija Gomeza doveli su iz Stuttgarta za 35 miliona eura, a Arjena Robbena iz Reala za 24.

Da se klub prema svim igračima ipak neće odnositi jednako nasljednik Ulija Hoenessa na menadžerskoj funkciji dao je naslutiti odgovarajući na pitanje o Francku Riberyju.

"Ne mora to značiti da će Ribery otići. Svaki ćemo slučaj ionako sagledati individualno."

Najavio je Nerlinger da će pregovore s Riberyjem oko produžetka ugovora, koji istječe u ljeto 2011. godine, započeti na proljeće. Nagovještaji Riberyjeva menadžera o odlasku ne brinu bivšeg veznjaka Bayerna, dortmundske Borussije i Glasgow Rangersa.

"Ribery i njegov menadžer nisu ista osoba."