Nogomet
0

Bayern bez kapetana mjesec dana

Totalsport
Foto: AFP/DDP
Foto: AFP/DDP
Bayernov kapetan Mark van Bommel morat će zbog ozljede stopala pauzirati oko mjesec dana. Nakon utakmice s Hoffenheimom, testiranja su otkrila rupturu tetive i slomljeni nožni palac na desnoj nozi

Bayern je novu sezonu Bundeslige otvorio gostovanjem kod Hoffenheima, a susret je završio rezultatom 1-1. Za Bavarce je zabio Ivica Olić na dodavanje Danijela Pranjića, a kapetan Mark van Bommel morao je zbog ozljede napustiti igru u 80. minuti.

Pregled nakon utakmice otkrio je loše vijesti, pa će Van Bommel morati na operaciju. Zamijenio ga je protiv Hoffenheima ukrajinski reprezentativac Anatolij Timoščuk koji se nedavno pobunio zbog svog statusa pričuve u momčadi, a sada će, u odsustvu Van Bommela, vjerojatno dobiti priliku pokazati što zna i može.

Bayernov trener Louis van Gaal za susret protiv Hoffenheima nije mogao računati na Francka Riberyja, Martina Demichelisa, Miroslava Klosea i Lucu Tonija, popisu ozlijeđenih ili nedovoljno oporavljenih sada se pridružio i nizozemski 32-godišnji kapetan.

Procjenjuje se da bi Van Bommel mogao pauzirati oko mjesec dana.