Bundesliga
17

Bayer u direktnom duelu za mjesto koje vodi u Ligu prvaka savladao Leipzig

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Bayer Leverkusena savladala je nakon preokreta Leipzig na Red Bull Areni, a konačni rezultat u posljednjem meču 29. kola njemačke Bundeslige na kraju je glasio 4:1 za Apotekare.

Početak susreta nije mogao naslutiti ono što će se na kraju meča desiti. Igrala se 17. minuta kada je Leipzig stigao u vodstvo, a strijelac je bio Marcel Sabitzer. Četiri minute nakon toga, Werner je šutirao pored gola, a nakon toga Havertz i Brandt nisu uspjeli poravnati rezultat.

Ipak, kada su svi očekivali kraj prvog poluvremena, Kai Havertz iskoristio je drugu priliku na meču i pogađa za 1:1.

Pogodak neposredno prije kraja prvog poluvremena imao je velikog utjecaja na igru Leverkusena, a samo šest minuta u drugom poluvremenu bilo im je potrebno da preko Brandta dođu do potpunog preokreta. Već u 56. minuti Retsos je povećao na 3:1, a konačnu kapitulaciju Leipziga potpisao je Volland u 69. minuti susreta.

Do kraja meča Leipzig je pokušao ublažiti poraz, ali u tome nisu uspjeli, pa se Bayer u Leverkusen vraća s punim plijenom.

Nakon 29. odigranih kola, Bayer se popeo na četvrtu poziciju koja vodi u Ligu prvaka, dok je Leipzig pao na šesto mjesto sa dva boda manje od Apotekara.

Tabela: