Bundesliga
0

Bayer se pobjedom učvrstio na vrhu tabele, Xhaka izmislio novu vrstu proslave gola

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Bayera pobijedili su na BayAreni u 23. kolu Bundeslige ekipu Mainza rezultatom 2:1 te su tako potvrdili dobru formu upisavši četvrtu uzastopnu ligašku pobjedu.

Odlično je danas krenula utakmica po Bayer budući da je Xhaka fantastičnim golom doveo domaće u vodstvo već u trećoj minuti.

Xhaka je gol proslavio tako što je simulirao povredu zadnje lože, a trener Xabi Alonso nije shvatio da se radi o šali. Tražio je od stručnog štaba zamjenu, ali je povukao odluku kada je vidio reakciju igrača i švicarskog reprezentativca. Iako su se igrači smijali na samom terenu jer je većina njih znala o čemu se radi, španskom treneru sasvim sigurno nije bilo prijatno u prvom trenutku, ali se na kraju i sam osmjehnuo.

Međutim, samo pet minuta kasnije skinuo im se osmijeh s lica jer je Kohr pogodio za izjednačenje. Ujedno je 1:1 bio rezultat prvog poluvremena.

Gol vrijedan tri važna boda Bayer je postigao u 68. minuti preko Andricha, a utakmica je praktično bila riješena deset minuta prije kraja kada je gostujući igrač Nganjam dobio crveni karton.

Bayer se tako učvrstio na prvom mjestu i sada ima 11 bodova više u odnosu na drugoplasirani Bayern koji ima utakmicu manje, dok je Mainz na pretposljednjoj 17. poziciji. U narednom kolu Bayer gostuje Kolnu, dok će Mainz dočekati Borussiju M'Gladbach.

Rezultat i strijelci:

Bayer - Mainz 2:1 (Xhaka 3', Andrich 68' - Kohr 8')

Tabela: