Legendarni Argentinac
32

Batistuta bi mogao postati kandidat za gradonačelnika Firence

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Italijanske novine La Nazione pišu da desničarske partije razmišljaju da legendarni nogometaš Fiorentine, Argentinac Gabriel Batistuta, postane njihov kandidat za gradonačelnika Firence.

Batistuta je na listi potencijanih kandidata za gradonačelnika na izborima koji će se održati sljedeće godine. Predstavnici desničarskih partija Fratelli d'Itaia i Lega su već kontaktirali Argentinca, a riječ je o strankama koje drže većinu u italijanskom Parlamentu, no gradom upravljaju ljevičari od 1999. godine.

Batistuta je jedan od počasnih građana Firence, koji u ovom trenutku i ne može postati gradonačelnik jer nema italijansko državljanstvo.

I neki drugi bivši nogometaši su ulazili u politiku. Nekadašnji veznjak Rome Damiano Tommasi aktuelni je gradonačelnik Verone, dok je bivši golman Fiorentine Giovanni Galli bio desničarski kandidat za gradonačelnika Firence 2009. godine.

Pedesetčetverogodišnji Batistuta je postigao 183 gola u 318 nastupa u Seriji A, gdje je igrao za Fiorentinu, Romu i Inter, a s Vučicom je osvojio Scudetto.