Nakon pobjede protiv Brazila
0

Batista: Messi za Argentinu znači sve

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Najbolji svjetski nogometaš Lionel Messi svojim je pogotkom u drugoj minuti sudijske nadoknade donio pobjedu Argentini protiv Brazila1-0 u prijateljskoj utakmici odigranoj u Dohi.

Ovom pobjedom je Argentina došla do 34. pobjede u međusobnim utakmicama protiv velikog rivala, te su time došli u plus kada su ti južnoamerički dueli u pitanju. Brazil je slavio 33 puta, dok su 23 utakmice završile bez pobjednika.

No, Messi je prvi puta u seniorskoj konkurenciji stigao do pobjede protiv Brazila.

"Messi znači sve za Argentinu. Od prve minute je pokazao zbog čega je najbolji nogometaš svijeta", istaknuo je Sergio Batista u svojoj prvoj utakmici na klupi Argentine, nakon što je početkom godine i službeno postao selektor "gauča", i to u sljedeće četiri godine.

Mano Menezes, koji je preuzeo brazilsku reprezentaciju nakon Svjetskog prvenstva, doživio je svoj prvi poraz.

"Grozno je izgubiti kada vam protivnik da gol u sudijskoj nadoknadi, ali, gledajući cijelu utakmicu, dobro smo se predstavili. Bez obzira na poraz, bilo je ovo dobro iskustvo, korisna provjera. Držim da bi neodlučeni ishod bio pravedniji s obzirom na prikazanu igru."

Menezes je zadovoljan i prikazanom igrom povratnika Ronaldinha, koji je u nacionalnom dresu posljednji put, prije utakmice u Dohi, nastupio 1. aprila prošle godine prilikom kvalifikacijskog dvoboja za Svjetsko prvenstvo protiv Perua. Na Mundijalu u Južnoj Africi nije se našao. Za Brazil je igrao na Svjetskim prvenstvima 2002. i 2006. godine.

"Ronaldinho je odigrao jako dobru utakmicu. Preuzeo je odgovornost i kreirao većinu naših napada. Dobro smo učinili što smo ga vratili u reprezentaciju."