Trener Željezničara
66

Bašić pred GOŠK: Slavimo rođendan s našim navijačima i želimo pobjedom uveličati taj veliki događaj

E. B.
Nermin Bašić (Foto: I. L./Klix.ba)
Nermin Bašić (Foto: I. L./Klix.ba)
Nogometaši Željezničara će sutra u sedmom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekati GOŠK.

Plavi će na stadionu Grbavica dočekati gabeljansku ekipu, a uoči susreta na konferenciji za medije je govorio trener sarajevskog tima Nermin Bašić.

"Dobro smo se regenerirali tokom reprezentativne pauze i iskoristili smo je za spajanje tima. Radili smo na posjedu, kreativnosti... Svi igrači su nam na raspolaganju, uključujući i Štilića koji se oporavio od povrede. Defanzivno smo se pojačali dovođenjem Selimovića koji može igrati dvije pozicije", rekao je Bašić i nastavio:

"GOŠK je dobra ekipa, jedan je od rijetkih klubova koji je toliko puta ispao iz lige i uspio se vratiti. Oni se stalno dižu i zaslužuju veliki respekt. Oni će doći na Grbavicu da se predstave u najboljem svjetlu, očekujem ih s pet igrača pozadi i da igraju na kontranapade, a mi tražimo igrače koji mogu riješiti takve utakmice i mislim da smo na dobrom putu. Slavimo rođendan s našim navijačima i želimo pobjedom uveličati taj veliki događaj", rekao je Bašić.

Haris Ovčina (Foto: I. L./Klix.ba)
Haris Ovčina (Foto: I. L./Klix.ba)

Jedan od igrača koji se vratio u pogon nakon povrede je Haris Ovčina koji se oporavio od frakture jagodice i gornje vilice.

On je na današnjoj konferenciji za medije poručio kako je Željezničar apsolutni favorit, te je odisao optimizmom uoči sutrašnjeg duela.

Susret Željezničar - GOŠK se igra u petak na stadionu Grbavica s početkom u 18:30 sati.

Tabela:

Tablice omogućuje Sofascore