Nogomet
6

Bašić: Pokazali smo da se možemo nositi s jačim protivnicima

FENA
Nermin Bašić
Nermin Bašić
Nogometaši Metalleghe-BSI iz Jajca ostvarili su dobar rezultat u generalnoj probi za novu sezonu Premijer lige BiH protiv sarajevskog Željezničara. Utakmica na stadionu ''Grbavica'' završena je remijem (1:1), a trener gostujućeg tima Nermin Bašić zadovoljan je igrom svog tima i konačnim rezultatom.

"Odigrali smo čvrstu i taktički dosta dobru utakmicu, posebno u odbrani. Imali smo svoje šanse, kao i Željezničar, a posebno smo dobro igrali u prvom poluvremenu, u kojem je posjed lopte bio na našoj strani. Na terenu izgledamo dobro, ali rezultat nas neće zavarati. Vjerujem da ćemo biti sve bolji i pred nama bi trebala biti dobra sezona", kazao je Bašić nakon meča.

Trener novog premijerligaša je prihvatio ulogu ''autsajdera'' u borbi za opstanak.

"Tek smo se plasirali u najviši rang takmičenja, a domaće utakmice nećemo igrati na svom stadionu, te je logično da se od nas očekuje da budemo prvi kandidat za ispadanje iz lige. Mislim da smo danas pokazali da se možemo dobro nositi i sa jačim protivnicima, a sigurno je da se u sezoni nećemo predavati. Današnji je meč dobar pokazatelj kako trebamo raditi, mislim da ćemo imati svoje šanse", zaključio je Bašić.