Peti uzastopni poraz
315

Bašić nakon ispadanja iz Kupa: Apsolutna dominacija moje ekipe, bili smo puno bolji od Slobode

H. H.
Nermin Bašić (Foto: A. K./Klix.ba)
Nermin Bašić (Foto: A. K./Klix.ba)
Trener Željezničara Nermin Bašić nakon što je njegov tim eliminisan iz Kupa BiH porazom od Tuzli od Slobode rezultatom 1:0 izjavio je da je njegov tim bio mnogo bolji rival.
Bio je to peti uzastopni poraz Željezničara, računajući i četiri u prvenstvu. Ipak, Bašić ne razmišlja o ostavci.

"Čestitam Slobodi i želim da se vrate u Premijer ligu. Slabo smo ušli u susret, ali kako je vrijeme odmicalo igrali smo sve bolje. Apsolutna dominacija moje ekipe. Nevjerovatno, mislim da su iz jedinog šuta dali gol. Niz poraza je težak, ali koliko god je teško, moramo se dići i nastaviti boriti", rekao je Bašić, a zatim poentirao:

"Fali nam samopouzdanja, ali bili smo puno bolji od Slobode. Ne smijemo pasti, moramo nastaviti i skupiti se svi u klubu."

Zlatan Nalić (Foto: A. K./Klix.ba)
Zlatan Nalić (Foto: A. K./Klix.ba)

S druge strane, Zlatan Nalić istakao je navijače kao presudan faktor u večerašnjoj pobjedi.

"Mi smo znali da će nam biti teška utakmica. Mi nemamo premijerligaški roster kao Željo i morali amo da dovedemo utakmicu do perfekcije i u tome smo uspjeli. Žao mi je ovakve situacije u kojoj se Željo nalazi. Ja sam danas jako ponosan na moje igrače i naše navijače i zahvaljujem se zaista svima. Vi znate da igrače i navijače ne možeš lagati. Oni prepoznaju ako se nešto radi srcem voljom i željom. Mi bez ove podrške ne bi ovako odigrali i ne bi uspjeli ovo postići", izjavio je Nalić.

Željezničar već u ponedjeljak igra derbi na Grbavici protiv Širokog Brijega, dok Slobodu očekuje domaći susret protiv Mladosti DK.