Brz odgovor
24

Basel o "dolasku" Kloppa u Švicarsku: Sretni smo s trenutnim trenerom

Piše: N. K.
Jurgen Klopp (Foto: EPA-EFE)
Jurgen Klopp (Foto: EPA-EFE)
Njemački trener Jurgen Klopp vodi veliku bitku sa svojim Liverpoolom u Premiershipu protiv Manchester Cityja, ali bi na kraju mogao ostati kratak za jedan bod u borbi za titulu.

Kloppa mnogi hvale, ali od dolaska u Liverpool prije četiri godine nema nijedan osvojen trofej pa se mnogi prisjećaju njegovog obećanja prilikom preuzimanja ekipe.

"Dajte mi vremena, molim vas. U četiri godine ćemo osvojiti barem jednu titulu. Ukoliko ne bude tako, onda ću trofej osvojiti u Švicarskoj", rekao je Klopp.

U međuvremenu su se javili iz švicarskog Basela koji je na Twitteru napisao da im je čast što se Klopp zanima za posao u Švicarskoj, ali da su oni, uprkos špekulacijama da bi Nijemac mogao preuzeti njihov klub, jako sretni sa svojim sadašnjim trenerom.

Basel je u prvenstvu iza Young Boysa, dok je Liverpool na pragu ispadanja iz polufinala Lige prvaka nakon što su s 3:0 izgubili od Barcelone.

Liverpool je trenutno drugoplasirani na tabeli Premiershipa, a dva kola prije kraja prvenstvo zaostaju jedan bod za liderom Cityjem.